Föreningens första bluesfestival arrangerades den 9 september på Ågårdens loge inför välfyllda om ej fullsatta bänkrader.

Evenemanget startade kl.15 med Abraham Blues & Roots som under ledning av den skicklige sångaren och gitarristen Martin Abrahamsson gungade loss direkt tillsammans med sina duktiga medmusikanter. Agnes Johansson från Varnum fick gå upp på scen och göra en låt tillsammans med Abraham Blues & Roots. Bandet i övrigt bestod av Torbjörn Stenson, Mikael Fahleryd, Mikael Edlund och Örjan Hill.

Örjan Hill var eftermiddagens och kvällens ciceron och ”spindel i nätet” , han hann även med att visa sin skickligheter på scenen bl.a. i akt2 med sitt band Orion Hill & His Holy Kings  som i sedvanlig ordning fick publiken i gungning.

Tredje akten var Johanna Lillvik Blues Escape som nu äntrade scenen som bluessångerska och inte som Marie Antoinette som förra året. Hon briljerade med sin vackra röst. Emelie Lindberg bördig från Nitta fick också chansen att göra ett sångnummer tillsammans med bandet.

Fjärde akten som gick på klockan 19:00 cirka var Al Tehler Blues Band med bl.a. Christer Grandin från Nitta på sång. Det var känslosamma bluesrytmer i dryga 45 minuter med bl.a. Örjan Hill på piano och Al Tehler själv briljerade med gitarren.

Femte och sista akten var Mr.Bo & The Voodooers , den mycket skicklige gitarristen och sångaren Mr.Bo (Bo Carlsson) ackompanjerades av Bo Hansson, Lars Mellqvist och Daniel Winerö. Plötsligt lämnade Mr.Bo mikrofonstativet på scenen och gick runt i bänkraderna och sjöng med stark och ljudlig stämma för att sedan återkomma upp på scenen igen..härlig känsla.

På den lilla scenen i restaurangavdelningen emellan akterna på stora scenen underhöll de yngre förmågorna bl.a. visade Arvid Hill och Julius Marstorp att det finns flera yngre duktiga bluesmusiker på väg uppåt.

I restaurangavdelningen styrde Lena Svensson med proffsig hand matserveringen och möjliggjorde en snabb och effektiv servering mellan akterna.

När publiken lämnade logen för att vandra ut till sina bilar hördes många uppskattande ord och med hopp om att initiativet skall bli ett återkommande arrangemang.

vhf.blueskonsert17.altehler vhf.blueskonsert17.mrbo4 vhf.blueskonsert17.mrbo vhf.blueskonsert17.a

vhf.blueskonsert17.emelieagnes vhf.blueskonsert17.arvidjulius vhf.blueskonsert17.mrbo3