Nu äntligen har vi släppt biljetterna till årets händelse i Varnumsbygden, nämligen det historiska och musikaliska skådespelet ”O´Konor mysteriet”.’

Patrik Georg O´Konor köpte Ågårdens säteri i Varnum 1855 och bodde där under några år innan han flyttade till Almenäs utanför Borås. Många, eventuellt även han själv, var övertygade om att han var son till den svenske greven Axel von Fersen och den franska drottningen Marie-Antoinette.

Var han det , det är den stora frågan ? Eller vara han son till Axel von Fersen fast modern var någon av de andra tjusiga adelsdamerna vid det franska hovet. Eller kan det vara så som någon i samtiden trodde , att det var den franske kronprinsen som smugglades ut av Axel von Fersen under den franska revolutionen.

Den spännande gåtans upplösning kommer att avslöjas under skådespelet vid Ågården den 3/9. Det kommer att vara en föreställning kl.13:00 och en kl.18:00. Bilden nedan är från ett av vårens möten där vi lite lätt började förflytta oss till slutet 1700-talet med hjälp av lite tidsenlig klädsel.

Patrik Johansson , patrik@borasmarin.se

Sven-Erik Björkmalm , 0722-424544

Örjan Hill , orjan.hill@gmail.com

vhfokonormöte