Den andra upplagan av dramatiserad historisk vandring i Varnum blev mycket lyckad. Med samling och start vid Kyrkarp kl.14 så inledde Örjan Hill som ciceron en tillbakablick över Varnums och Kyrkarps historia vid stenväggen på vagnsboden. Rätt som det var dök trollet upp som en kontakt med det förflutna spelad av Sabina Henriksson. Trollet hade bl.a. en förmåga att trolla och lyckades med diverse instrument locka fram rollfigurerna i dramat ”Den andres bröd” eller ”Kusinerna” från källaren. Därefter gav sig sällskapet iväg cirka hundra personer med skådespelare, journalister, åskådare iväg mot forna Lillegården som låg ungefär där Liseberg ligger idag. Där blev det lekstuga under ledning av Sabina där åskådarna fick se danser och sånger från Varnum under 1800-talet. Sedan gick sällskapet vidare till Mellomgården för en scen hemma hos Lars Andersson som bodde i Mellomgården vid denna tidpunkt. Därefter tillbaka till Kyrkarp ochför ytterligare en scen och lunch. Efter maten fortsatte skådespelet vid Kyrkarp, där den sista musikaliska uppträdandet med Jenny och Sabina hölls i maskinhallen pga den hotande åskan och regnet. Huvudrollerna spelades av Patrik Johansson som Andreas Persson och hans kusin Andreas Svensson spelades av Stig Johansson. Exempel på andra rolfigurer var Doris Knutsson som Kerstin Svensdotter , Robert Skansebo som Lars Andersson, Mikael Eriksson som Per Håkansson, Lena Svensson som Katarina Alexandersdotter gift med Andreas Svensson, Ingegerd Sandberg som Britta Svensdotter gift med Lars Andersson och Andreas Persson. Örjan Hill avslutade dagen efter dryga tre timmar med att mer eller mindre lova ett nytt skådespel 2015……vhf.teater2014.emilia vhf.teater2014.patriksomandreasp vhf.teater2014.orjanpatrikstigvhf.teater2014.orjansabinadorisvhf.teater2014.lenaannakarinvhf.teater2014.elinmikaelvhf.teater2014.gudrunvhf.teater2014.slagsmal