En resa tillbaka i tiden fick alla de uppleva som var med på vår dramatiserade historiska vandring på söndagen.  Med start vid Västanå hembygdsgård med inledning av dagens ciceron Örjan Hill begav sig alla deltagarna som var cirka 60 personer upp mot Prästås. En bit in på gamla landsvägen norrut tillika gamla fägatan mötte riksspelemannen Jenny Gustavsson upp tillsammans med vallbarn med ko. Följet fortsatte upp emot Pråstås där Örjan inledningsvis berättade om de fem krigen som varnumssoldaterna deltagit i. Man fick även lyssna till soldat Liljedahls berättelse om sin situation. Vandringen gick vidare till backstugesittaren Österberg med fru som berättade om sin livshistoria och svåra umbäranden. Under fiolmusik vandrade följet vidare för att träffa på Långberg och Maja uppe vid Björkelund. Där dök en mor och dotter upp som ville få hjälp av Långberg och där dök också den elake fjärdingsman Lindgren upp. Därefter var det dags för mat , och det var inte vad som helst, det blev fläsk och potäter…Långbergs favoritmat. Att den serverades på äkta spånbit gjorde inte torparkänslan sämre. Efter lite kaffe på maten drog sällskapet vidare via Prästås femstenarör och till graven där Lindgren letade skatter. Sedan gick det vidare till torparen på Annelund där Elin Johnson på dragspel och Jenny på fiol spelade ytterligare. Vandringen avslutades vid Trädet där det avslöjades att den skumme vandraren som strök omkring var ingen annan än Mästartjuven Busa-Jan. Folk applåderade uppskattande vid avslutningen och vandrade tillbaka till Västanå. Det här gav mersmak tyckte många av de deltagande skådespelarna och arrangörerna och började diskutera möjliga scenarier inför kommande år.