Det var 66st vuxna och 20st barn som gick vår tipspromenad i byns södra utkanter under påskveckan. Många stöp på frågan om det största djupet i östra Marsjön vilket var 11 meter. Den uppseendeväckande djupa rännan mitt i sjön finns omskriven redan på 1700-talet som ”Sikadjupet”. Annars är ju våra sjöar kända för att vara grunda och näringsrika. Även frågan om adelsmannen som flyttade från Skabo till ett litet torp vållade också stora bekymmer.

Vinnaren i vuxenklassen blev Inger Lundqvist som var ensam med att svara rätt på alla 12 frågorna. På andra plats kom Christer Lundqvist på 11 rätt och tredje platsen delades av Anders Hägerström och Mattias Lundqvist 10rätt, dom hade nämligen svarat samma svar på skiljefrågan. Rätt svar på skiljefrågan var 53,2 år som genomsnittåldern på VHF:s styrelse. Många gissade 50-55 år i medelålder så där får man säga att kunskapen om åldern på oss i styrelsen var stor. Vinnare i barnklassen blev John Johnsson. På andra plats kom Ingrid Ideström och tredje platsen togs av Matilda Sandström.

De rätta svaren i vuxenklassen:

 1. X Vid vägkorset ”Gillersmaden”
 2. 1 Gran ”Vanligaste trädet”
 3. 2 11 meter djup ”Östra Marsjön”
 4. X Libanon ”Flaggan”
 5. 1 von Döbeln ”Adelsmannen som byggde torp”
 6. 1 Brinell ”Hårdheten”
 7. X Hoffmans stubbe ”Gränsstenen Härna/Varnum/Fänneslunda”
 8. X Arborist ”Trädvård”
 9. 2 Anders Ruff ”Mannen som gick till kungs”
 10. 2 Banjan ”Indiens nationalträd”
 11. X Varnums IK ”Gamla idrottsföreningen”
 12. X Tråkigt ”Träligt”